Wednesday, 20 April 2011

SCORE A - Introduction

Pengenalan Tentang Program Score A

Program Score A merupakan program yang membentuk pelajar daripada menggunakan input learning (terma untuk belajar dengan baca buku dan hafalan semata-mata) kepada output learning (memahami dengan melakukan latihan).

Sejak daripada pengenalan program ini kepada rakyat Malaysia, pengeluarnya iaitu Kenshido International Sdn. Bhd. telah memperkenalkan pelbagai ciri-ciri baru untuk memastikan produk ini terus bersaing dalam pasaran.

Salah satu ciri-ciri yang saya betul-betul suka ialah iTeacher di mana pelajar boleh bertanyakan soalan kepada “guru” di dalam laman web scoreA dan mendapat jawapan yang mereka mahukan. Memang best feature ni. Kurangkan sikit pening kepala ibu bapa yang dah lama tinggal matematik dan sejarah.

Selain tu silibus 100% up to date ikut apa yang kementerian pendidikan malaysia keluarkan jadi tak payah takut latihan yang diberikan tidak menepati syarat.

Kenshido International

Score A Portal
  • Dibangunkan oleh Kenshido International Sdn. Bhd. (dulu dikenali sebagai Edu-2u Portal Sdn. Bhd.) pada tahun 1999.
  • Pelopor yang terunggul dalam Portal Pendidikan.
  • Research and Development selama 3 tahun. Modal berbayar RM5 juta bagi mencipta perisian.
  • Pada tahun 2002, telah dilancarkan di 14 buah Sekolah Bestari di Malaysia. Diberikan secara percuma untuk di uji kerberkesanannya. Projek ini telah mendapat kerjasama Kementerian Pendidikan Malaysia.
  • Hasil daripada percubaan sistem ke atas Sekolah Bestari ini selama 3 tahun iaitu daripada 2002 sehingga 2005, 93% pelajar-pelajar yang menggunakan Score A Programme™ telah mendapat pencapaian cemerlang 5A di dalam UPSR dan 8A di dalam PMR iaitu 100% A.
  • Dipasarkan secara berperingkat sejak pelancarannya pada tahun 2002.
  • Setelah mendapat keputusan yang cemerlang dan diiktiraf oleh kerajaan, pada tahun 2006,  Score A Programme™ telah dipasarkan secara meluas melalui konsep jaringan pemasaran iaitu MLM (Multi Level Marketing) agar lebih ramai masyarakat dapat menyedari kewujudan produk pembelajaran yang hebat ini di samping memberi peluang ke arah peningkatan ekonomi.
Kenshido Internationl Sdn Bhd
Wisma Kenshido, No 1-1, 1-2, 1-3,
Jalan PJU 5/6, Dataran Sunway PJU 5,
47810 Kota Damansara, Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan.
Tel: 603-6141 8286
Fax: 603-6141 8126 / 8136

No comments:

Post a Comment